Contoh Surat Lamaran Penjaga Toko Simple

Untuk jadi pekedai kamu mesti punya rasa tanggungjawab pada kerja, boleh berkomunikasi bersama dengan baik, sabar melayani pelanggan, sikap mesra pada pembeli/pelanggan, berpenampilan menarik, berpengetahuan perihal product yang dijual dan bersikap jujur. di daerah kerja.

 

Sebagian perkara yang mesti diberi perhatian (Tugas &Amp; tanggungjawab) untuk jadi pekedai termasuklah mengetahui SOP Kedai; mengakses dan menutup kedai; melayani pelanggan atau pelanggan bersama baik; mengendalikan aduan pelanggan; menguruskan stok barang; pastikan kedai sentiasa kemas; kedai pembersihan; sanggup sebabkan simpan kira knowledge jualan dan pembelian dan sebagian tugas dan tanggungjawab lain.

 

surat lamaran kerja pabrik

Menjadi terhadap artikel kali ini saya akan kongsikan contoh surat permohonan kerja pekedai untuk kamu yang pertama kali memohon kerja atau fresh graduate. Kamu boleh memakai surat permohonan kerja ini apabila kamu memohon kerja untuk jawatan itu.

Baca : Contoh surat lamaran kerja pabrik

Terhadap asasnya, didalam membawa dampak surat permohonan kerja, ia boleh dibuat berdasarkan maklumat jawatan kosong yang diperolehi lewat pelbagai sumber atau media layaknya media sosial, laman site, daripada seseorang, pameran kerja dan sumber maklumat lain. Tetapi begitu, terdapat juga surat permohonan kerja yang dibuat atas kerelaan atau inisiatif sendiri. Berikut adalah contoh surat.

 

media sosial

Surat permohonan kerja boleh disusun berdasarkan sumber/maklumat media yang diperolehi, tidak benar satunya berasal dari media sosial layaknya Instagram, Facebook, Telegram, dan media sosial yang lain. Berikut adalah contoh surat permohonan kerja.

 

Jakarta Timur, 12 Julai Kedai Perabot HRD Lestari

 

Bersesuaian bersama dengan maklumat di laman sosial portal instagram loker_jakarta_timur bertarikh 11 Julai 2021, bahawa Kedai Perabot Lestari terhubung kerja kosong.

 

Oleh tersebut, saya yang bertandatangan di bawah ini:

 

Area dan tarikh lahir : …..

Pendidikan paling akhir: …..

 

Bercadang untuk memohon permohonan kerja bagi mengisi jawatan sebagai Pekedai. Saya kini berada di dalam kesihatan fizikal dan mental yang baik. Saya seorang yang rajin, tangkas dan bertanggungjawab didalam melaksanakan kerja atau aktiviti. Saya bersedia untuk bekerja dan juga berpasukan atau secara individu.

 

Saya juga melampirkan information sokongan untuk pertimbangan, terhitung yang berikut:

 

1. Curriculum Vitae

2. Salinan Diploma Paling akhir

3. Salinan Kad Sosialisasi (Ktp)

4. Salinan Kad Keluarga (Kk)

5. Salinan salinan Sijil Rekod Polis (Skck)

6. Salinan Sijil Kesihatan Baik daripada Doktor

7. Gambar terbaru bersaiz 3×4 (2 helai)

 

Saya berharap sehingga saya diberi peluang untuk mengambil ujian dan temuduga sehingga kamu sanggup meneroka potensi saya.

 

Demikian surat lamaran kerja ini saya buat bersama sebenarnya. Atas perhatian dan kebijaksanaan tuan, saya ucapkan ribuan menerima kasih.

 

laman website

Surat permohonan boleh dibuat selepas bakal pemohon terima maklumat berkaitan kekosongan jawatan di syarikat atau ajensi eksklusif. Maklumat ini boleh diperolehi lewat laman website atau laman site rasmi syarikat. Tak hanya tersebut, terdapat laman site yang memuatkan koleksi kerja kosong layaknya glints, careers, jobstreet, urbanhire, dan lain-lain.

 

Lombok Timur, 15 Ogos Perkara: Permohonan kerja

Lampiran : 6 (Enam) fail

 

Sehubungan bersama kerja kosong yang saya sanggup berasal dari laman site terhadap 14 Ogos 2021, bahawa Toko Bangunan Jaya Makmur kini tengah memerlukan pekerja untuk jawatan Pekedai. Untuk tersebut saya berminat bersama dengan kekosongan itu dan mengidamkan memohon memohon di Kedai Bangunan Jaya Makmur.

 

Saya yang bertandatangan di bawah:

Daerah dan tarikh lahir : …..

Pendidikan paling akhir: …..

 

Sebagai pertimbangan untuk kamu, berikut adalah dokumen yang menyokong kelayakan saya, terhitung:

 

1. Pasport Berwarna 3×4

2. Curriculum Vitae

3. Salinan salinan Diploma Sekolah

4. Salinan Kad Sosialisasi (Ktp)

5. Salinan Kad Keluarga (Kk)

6. Salinan Sijil Rekod Jenayah (Skck)

 

Ini adalah surat permohonan kerja yang saya serahkan. Saya sangat berharap sehingga diterima dan diberi peluang untuk jadi sebahagian daripada Toko Bangunan Jaya Makmur. Atas perhatian tuan, saya ucapkan menerima kasih.

 

Berasal dari seseorang

Di bawah adalah contoh surat permohonan kerja untuk (Fresh graduate) berdasarkan maklumat jawatan kosong yang diperolehi daripada seseorang layaknya keluarga, mitra, mitra, kenalan dan sebagainya.

 

Nias Selatan, 16 September Kakitangan Kedai Mainan Teletubis

 

Encik Yanto Basna, pekerja Kedai Mainan Teletubis, memaklumkan kepada saya bahawa Kedai Mainan Teletubis memerlukan kakitangan tambahan untuk jawatan Pekedai. Sehubungan tersebut, izinkan saya memohon (Memohon pekerjaan) untuk menduduki jawatan ini. Tak hanya tersebut, saya juga miliki kelayakan layaknya yang dinyatakan di dalam iklan jawatan.

 

Di sini saya akan menyenaraikan information saya secara ringkas:

 

Area dan tarikh lahir : …..

Pendidikan paling akhir: …..

 

Sebagai pertimbangan, di sini saya akan melampirkan sebagian fail untuk menyokong kelayakan saya, terhitung:

 

1. Gambar bersaiz 4×6 berwarna

2. Senarai Sejarah Hidup (Cv)

3. Salinan salinan Diploma Sekolah

4. Salinan Kad Sosialisasi (Ktp)

5. Salinan Kad Keluarga (Kk)

6. Salinan SKCK

 

Tersebut surat permohonan kerja yang sudah saya buat. Saya miliki motivasi yang tinggi untuk jadi sebahagian daripada World Store. Atas perhatian tuan, saya ucapkan ribuan menerima kasih.

 

Media cetak

Berikut adalah contoh surat permohonan pekedai (Fresh graduate) berdasarkan maklumat yang diperolehi lewat media cetak layaknya selebaran, brosur, sepanduk, surat khabar, surat tetap, dan lain-lain.

 

Barito Timur, 19 Januari Perkara: Permohonan kerja

Lampiran : 8 (Lapan) fail

Ketua Geprek Ayam Sederhana

 

Berdasarkan maklumat yang saya bisa di media cetak akhbar harian Sindonews terhadap 18 Januari 2021, terdapat berita kerja kosong bersama dengan jawatan Pekedai di Geprek Chicken Sederhana yang kamu pimpin. Bersama surat permohonan kerja ini, saya berhasrat untuk memohon kerja bersama dengan menduduki jawatan itu.

 

Daerah dan tarikh lahir : …..

Pendidikan paling akhir: …..

 

1. Untuk menyokong kelayakan saya dan juga untuk pertimbangan kamu, saya lampirkan perkara berikut:

2. Curriculum Vitae

3. Salinan diploma paling akhir

4. Salinan Transkrip

5. Salinan Kad Sosialisasi

6. Salinan Kad Keluarga

7. Fotostat Sijil Kesihatan Baik

8. Salinan Sijil

9. Foto Rona Mutakhir Saiz 4×6 (3 Helaian)

 

Demikian surat permohonan kerja ini dibuat, atas perhatian dan waktunya saya ucapkan ribuan menerima kasih.

 

Pameran Kerja

Asas penyediaan surat permohonan kerja boleh didalam bentuk sumber maklumat yang diperolehi lewat pameran kerja atau pameran kerja. Aktiviti ini merupakan aktiviti yang diselenggarakan sebagai area rendezvous antara syarikat, institusi atau entiti perniagaan yang mengakses kerja kosong bersama dengan seseorang yang tengah melacak kerja kosong. Aktiviti ini selalunya dilakukan oleh pihak kerajaan atau partikelir.

 

Maluku Sedang, 22 Februari, Pengurus Kakitangan Alat Ganti HP Andro HP

 

Yang bertandatangan di bawah:

Area dan tarikh lahir : …..

Pendidikan paling akhir: …..

 

Berhasrat untuk jadi sukarelawan untuk menyertai Alat Ganti Andro HP sebagai Pekedai. Saya mendapat maklumat tentang kerja kosong sebagai Pekedai di Alat Ganti HP Andro semasa menghadiri Pameran Kerja Maluku Sedang terhadap Februari 2021 di Pusat Konvensyen Maluku.

 

Untuk pertimbangan tuan, saya lampirkan perkara berikut:

 

1. Curriculum Vitae / Curriculum Vitae

2. Salinan Kad Sosialisasi (Ktp)

3. Salinan salinan diploma paling akhir (Yang sudah disahkan)

4. Sijil Kesihatan Baik daripada Hospital

5. Salinan salinan Sijil Rekod Polis (Skck)

6. 3 helai gambar 4×6

 

Demikian surat lamaran kerja ini saya buat. Saya harap diberi peluang untuk temuduga sehingga saya mampu menerangkan potensi dan kebolehan saya. Atas perhatian tuan, saya ucapkan ribuan menerima kasih.

 

Inisiatif Kendiri/Tanpa Penyenaraian Sumber Maklumat

Satu kembali pilihan didalam sebabkan surat permohonan kerja adalah untuk membuatnya atas inisiatif kamu sendiri atau atas kemahuan kamu sendiri. Contoh surat ini mirip bersama dengan contoh surat yang dibuat bersama dengan bukan menyertakan sumber maklumat di dalam penulisan permohonan kerja.

 

Bone, 26 Mei Ketua Kakitangan untuk Outlet Makanan Murah Sihat

 

Jl. Ayula Selatan No. 805

Saya yang bertandatangan di bawah:

Area dan tarikh lahir : …..

Pendidikan paling akhir: …..

 

Tentang surat permohonan kerja ini, saya bercadang untuk memohon permohonan kerja di Outlet Makanan Murah Sihat sebagai Pekedai. Saya boleh berkomunikasi bersama dengan baik dan saya bersedia untuk bekerja bersama dengan platform syif dan bersedia untuk bekerja di bawah tekanan.

 

Di sini saya lampirkan fail untuk pertimbangan:

 

1. Curriculum Vitae (Cv) sebanyak 1 (Satu) lembar;

2. Salinan sijil mutakhir yang sudah disahkan sebanyak 1 (Satu) lembar;

3. 1 (Satu) salinan transkrip yang sudah disahkan;

4. Salinan Kad Sosialisasi (Ktp) sebanyak 1 (Satu) lembar;

5. Salinan Kad Keluarga (Kk) sebanyak 1 (Satu) helai;

6. Salinan salinan Sijil Rekod Polis (Skck) daripada polis sebanyak 1 (Satu) helaian;

7. Salinan Sijil Sihat Badan (Skbs) berasal dari Hospital sebanyak 1 (Satu) lembar;

8. 3 (Tiga) keping gambar berukuran 3 x 4.

 

 

Demikian surat permohonan dan dokumen yang saya kemukakan, asa untuk dipanggil temuduga kerja dan jadi pekerja di Outlet Makanan Murah Sihat. Menerima kasih segudang atas perhatian kamu.